Over de Heren van Akkoord

De Heren van Akkoord zijn mediators met een ruime en relevante bestuurlijke ervaring in bedrijfsleven, instellingen en (semi-)overheid, plus een uitgebreide bemiddelingsexpertise in die omgevingen. Wij werken – wanneer dat wenselijk is – samen met uw eigen deskundigen, maar beschikken ook over een eigen netwerk van geselecteerde partners (w.o. juristen en HR-deskundigen) om te zorgen dat er een gedegen onderbouwing en wettelijke verankering tot stand komt.

Wie zijn de 'heren'?

zakelijke mediators bedrijven overheidsorganisaties

Marcel Douma

Registermediator

Marcel studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, was organisatieadviseur, hoofd facility management bij een luchtvaartmaatschappij en jarenlang eigenaar/directeur van een middelgroot industrieel familiebedrijf. Sinds de verkoop daarvan in 2000 treedt hij op als trainer en docent en is hij succesvol als registermediator in zakelijke en arbeidsgeschillen en samenwerkingskwesties. Daarnaast is hij leiderschaps- en ondernemerscoach (onder meer in familiebedrijven).

Marcels werk richt zich op het bevorderen van samenwerking en creativiteit in organisaties. Hij stimuleert mensen om vastgezette beelden van de werkelijkheid en van elkaar los te laten en andere perspectieven te kiezen. Hij geeft inzicht in onderliggende complexe patronen en helpt mensen beter te communiceren. Dit leidt tot nieuwe inspiratie, vertrouwen en beweging. Marcel is erg enthousiast over de geweldige mogelijkheden die de huidige maatschappelijke transitieperiode met zich meebrengt.

Cor over Marcel
Marcel is een visionair die tegelijk een hands on mentaliteit heeft. Is goed in het ontrafelen van ingewikkelde situaties en weet daarin verbanden te leggen en openingen te creëren. Hij is vriendelijk, duidelijk en bevlogen. Geeft anderen soms verrassende inzichten.

Herman over Marcel
Marcel is een denker, met oog voor de verbanden en het totaalplaatje. Hij is een levenslustige en intelligente mediator met veel ervaring en know how. In no time heeft Marcel zijn analyse gemaakt en krijg je een heel nieuw denkkader om vanuit te werken.

Marcel Douma

 06 53 79 56 85

zakelijke mediators bedrijven overheidsorganisaties

Cor Hazekamp

Registermediator

Cor raakt vooral gepassioneerd van de inhoud van zijn werk. Hij ziet een conflict vanuit de context van de organisatie. Hij hecht er daarom ook aan om altijd even kennis te maken met de organisatiecultuur. Hij is steeds op zoek naar nieuwe oplossingen, waarbij hij zich richt op het ontrafelen van niet werkende patronen in de samenwerking. Bij mediation is hij eerst op zoek naar herstel en erkenning van de situatie, zodat betrokkenen inzicht krijgen in hun eigen aandeel. Vervolgens kan een oplossingsrichting bewandeld worden. Cor maakt gebruik van verschillende methodieken en technieken. Maar het belangrijkste vindt hij dat hij zichzelf door en door kent, zodat hij zich maximaal bewust is van zijn eigen bijdrage en valkuilen.
Naast arbeidsmediation is hij gespecialiseerd in overheidsmediation en teammediation. Cor krijgt veel verwijzingen vanuit de Arbo. Dat betekent dat hij bij alle soorten bedrijven non-profit, overheid, medische doelgroepen en onderwijs mediations heeft gedaan.

Cor voelt zich nog altijd een echte Groninger; relaxed met veel humor en houdt van aanpakken. Daarbij zijn Groningers in tegenstelling tot het algemene beeld hartelijke mensen. Bij Cor niet anders. Hij heeft zijn hele werkzame leven met mensen gewerkt in verschillende functies. Naast zijn werk vermaakt hij zich vooral met fietsen en schaatsen. Zijn twee andere grote passies.

Marcel over Cor
Cor is een down-to-earth mediator die schijnbaar nonchalant maar tegelijkertijd haarscherp de vinger op de zere plek legt en dit ook uitspreekt. Hij is sterk proces-georiënteerd en legt de verantwoordelijkheid altijd daar waar die hoort: bij de deelnemers. Cor beweegt zich net zo makkelijk in een kleine setting als in groepen.

Herman over Cor
Cor is een voeler, op zoek naar wat er onder de oppervlakte allemaal speelt. Hij is een vrolijke en serieuze sparring partner die je zal verrassen – en voor je het weet heb je een ontdekking voor het leven gedaan.

Cor Hazekamp

  06 46 63 35 10

zakelijke mediators bedrijven overheidsorganisaties

Herman Schaeffer

Registermediator

Geboren (1970) in een predikantsgezin - waar brandjes blussen in de gemeente en bemiddelen in kerkelijke conflicten aan de orde van de dag waren - heeft Herman van jongs af aan interesse gekregen in de dynamiek en interactie van mensen en groepen. In privé en werk heeft hij een aardige portie conflict te verstouwen gehad, wat hem heeft gevormd tot wie hij nu is en hem de levensbagage meegegeven heeft om een fulltime, professioneel mediator te zijn. Gericht op doen en ervaringsgericht leren.
Conflict beschouwt hij als een clash van creatieve krachten in mensen en mensengroepen; de clash beklemt en verstikt, terwijl de creatieve krachten los willen gaan. Als mediator leert Herman mensen een conflict te transformeren. Hij is een katalysator die mensen in teams helpt om er een bron van positiviteit van te maken.

Herman is een doener en ervaringsgericht. Hij is snel van geest en daagt uit. Er is maar één disclaimer: een team dat met de pootjes omhoog gaat liggen om door hem gered te worden is niet aan hem besteed.
Naast zijn vak kent Herman vele andere passies, waarvan gastronomie, whisky en sigaren toch wel de top drie vormen.

Marcel over Herman
Herman is een mediator met een enorme drive om mensen naar een bevredigende oplossing te bewegen. Hij heeft een diepgaande interesse in de achtergrond en beweegredenen van zijn klanten. Herman houdt van structuur en orde, ook in de aanpak van zijn mediations: je weet daarom altijd waar je aan toe bent.

Cor over Herman
Een netwerker pur sang. Uitermate vriendelijk, oprecht nieuwsgierig en een harde werker. Heeft een soort van natuurlijk gezag en straalt rust uit. Hij weet goed te ordenen en zaken op de juiste plek terug te zetten. Heeft een sterk geloof in de kracht van de ander.

Herman Schaeffer

06 24 10 40 77

Weten wat de Heren van Akkoord voor u kunnen betekenen? Vraag het ons.